Utställning i Virsbo

(Från 22 april 2017)

Under påskhelgen ställde jag ut bilder i Virsbo konsthall tillsammans med fotokamraterna Stefan ”Oscar” Oscarsson och Danne Lavén. Vi utgör 3/4 av gruppen ”4 Naturfotografer”. Den fjärde kamraten, Stefan Jonsson, hade tyvärr förhinder den här gången.

Vi fick ett generöst tilltaget utrymme att hänga bilder på. Jag tog med mig 15 bilder, de flesta i ram 50×70 cm, några canvasbilder 40×50 och min ”storsäljare”, en bild på tranor i morgonljus från Hornborgasjön 2009.

Eftersom vi var ganska få utställare och hallen är rymlig blev det en mycket fin hängning, med gott om plats för både bilder och besökare. Jag var där på påskdagen, och det var ca 300 besökare under de timmarna. Många kom fram och frågade om bilderna och uttryckte sitt gillande. Man märker att intresset för fotografering och (faktiskt) naturfoto är stort, det är kul.

Virsbo konsthall är en gammal fabriksbyggnad vid Kolbäcksån, där Virsbo bruk grundades på 1600-talet. Man har behållit mycket av fabrikskänslan i lokalerna, med balkar i taket där man hängde maskiner och verktyg och de stora takfönstren som släpper in massor av dagsljus, vilket ju är det bästa ljuset för konstutställningar. Dessutom finns det tusentals små metallspån i golvbeläggningen. Det lär dessutom förekomma takdropp när det regnar mycket… 🙂

För hängningen valde jag en del äldre bilder som inte varit med på utställningar på ett tag, och en del nyare bilder. Två bilder var helt nya, tagna förra sommaren vid Knuthöjdsmossen och i brandområdet Hälleskogsbrännan, som ligger en knapp mil från Virsbo. De bilder som folk frågade mest om var fågelbilderna, speciellt bilderna från Hornborgasjön, som alltid väcker intresse. Jag sålde det nionde exemplaret av ”storsäljaren”, så nu har jag bara en kvar i den serien.

Det var en bra helg som gav mersmak. Förhoppningsvis kan vi komma tillbaka dit igen längre fram.


Virsbo Konsthall


Gotska Sandön x 2 och Hälleskogsbrännan


Skäggdoppingar i morgonsol och Island x 2


Hornborgasjön x 2. Bilden till vänster är min ”storsäljare” 🙂


Strömstare i Gysinge, sångsvanar vid Tysslingen och smålom vid Knuthöjdsmossen


Ett par abstrakta bilder, skogsstjärnor och fors vid Gysinge


En jämn ström av besökare under dagen…


Fik finns förstås!

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.