Utställning på hemmaplan

Inför 2020 hade jag planerat tre utställningar. Jag skulle ställt ut på Segeltorps Kulturförening i april, sedan skulle jag varit med på kulturrundan i Segeltorp i slutet av maj och dessutom hade jag bokat en utställning i september på Galleri Movitz tillsammans med Arne och Anki, två fotokompisar som jag ställt ut tillsammans med tre år i rad (2017/18/19).

Men ingenting har ju varit sig likt detta konstiga år, allra minst kulturlivet. Kulturrundan flyttades till 2021 och utställningen på Galleri Movitz blev inställd, eftersom galleriet tyvärr tvingades stänga för gott under sommaren. Det visar på hur små marginaler många kulturutövare har i sina verksamheter. Väldigt tråkigt…

Utställningen på Kulturföreningen flyttades dock till oktober och vi diskuterade under sommaren hur vi skulle göra vad gäller distansering. Kulturföreningens lokal är ett fint gammalt havremagasin som de renoverat mycket smakfullt, men det är ganska små rum, så vi behövde fundera på hur vi skulle lösa distanseringen. Vi kom fram till att två av föreningens eldsjälar skulle vara med och hålla lite koll på antalet besökare.

Nu var det inte någon trängsel, direkt. Vi hade ca 20 besökare på lördagen (mest släkt och kompisar) och ca 30 besökare på söndagen. Det var en jämn ström båda dagarna, så det blev aldrig speciellt trångt.

För utställningen hade jag valt temat ”Sverige från topp till tå”. Jag hade (efter sedvanlig vånda) valt ut 35 bilder från olika ställen i Sverige, från Kungsleden till Österlen. Bilderna var tagna från 2007 till i våras, så det blev en bra spridning tidsmässigt också. Hängningen blev bra, med en rad bilder i båda rummen, i storlek från 40×50 till 60×80. Undantaget var en liten samling bilder i 30×40-ramar på småfåglar. Två av väggarna i galleriet är original från när huset byggdes, på slutet av 1800-talet. De består av grovt hyvlade träbjälkar och lämpar sig väldigt väl för att hänga naturbilder på!

Här är några bilder från utställningen:

Här finns bilderna från utställningen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.