Digital utställning med vernissage

Under coronapandemin har ju möjligheterna att göra traditionella utställningar kraftigt begränsats. Jag hade tillsammans med mina kompisar Arne Berneklint och Anki Hammar planerat en utställning under 2020, men den fick vi såklart ställa in. Då väckte Arne idén om att skapa en digital utställning. Han hade testat galleriverktyget Kunstmatrix som ger möjligheten att skapa virtuella gallerier, som man kan ”vandra” igenom som besökare.

Vi enades kring fyra teman i utställningen: fåglar, landskap, makro och abstrakt. Vi tog fram sex bilder var i varje tema. Det blev alltså totalt 72 bilder, en ganska omfattande utställning med andra ord. Dessutom skrev vi beskrivande texter till varje bild som besökarna kan klicka upp för att läsa mer om bilderna.

Arne designade utställningen med två ”rum” och ett antal väggar i varje rum. Det känns verkligen som om man ”går” genom galleriet när man klickar sig in på sidan.

Måndag 22/2 hade vi en digital vernissage. Vi hade bjudit in kompisar via Facebook, mejl och andra kanaler. Vi var knappt 60 personer som deltog. Efter en kort inledning berättade vi om bilderna och svarade på frågor i möteschatten. Bilderna hängde lite temavis, så det blev en bra blandning av bilder oss emellan.

Vernissagen var väldigt uppskattad och vi fick många uppskattande kommentarer efteråt. Det gav verkligen mersmak! Vi har planerat en ny utställning till hösten.

Utställningen ses bäst i fullskärm. Gå in på länken nedan, klicka på ”Enter exhibition” och sedan på de tre strecken i rundeln uppe till höger och välj ”Enter fullscreen”. Klicka sedan på någon bild för att börja titta. Sedan flyttar du dig från bild till bild med knapparna ”Next” och ”Previous” nere till höger.

Här är utställningen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.